Tradiconalna istarska kuhinja

Današnja tradicionalna istarska kuhinja plod je mnogobrojnih povjesnih promjena koje su se desile u Istri te utjecaja mnogobrojnih naroda koji su kao osvajači zaposjedali Istarski poluotok. Bez obzira na sve to, današnja istarska kuhinja je najvećim djelom plod truda običnog istarskog puka koji se hranio hranom koju je uzgojio, ulovio ili našao u prirodi.

 
Kako izgleda ručak u Humskoj konobi ?
Za aperitiv nudi se Humska Biska. Tipično hladno predjelo su istarski pršut, ovčji sir i sir s tartufima . Nakon toga sljedi maneštra od bobića. Kao glavno jelo može se birati između fuža sa domaćim gulašom, fuža sa tartufima ili domaće kobasice, ombolo i kiseli kupus, a tu su i razne fritaje (kajgane) sa gljivama, šparogama, tartufima ovisno o sezoni. Za desert nude se kroštoli uz poznatu Istarsku supu koja se pije iz bukalete. A nesmije se zabopraviti da je Istra poznata po teranu i malvaziji tako da sve to morate upotpuniti čašom dobroga vina ...
 
Ponuda menu-a za grupe iznad 10 osoba
HTML
DOC
PDF
 
Broj sjedećih mjesta
Terasa:
grupa 45 osoba ; elegant 35 osoba
Sala:
grupa 40 osoba ; elegant 30 osoba
 
Načini plačanja
gotovina, čekovi, sve kreditne kartice, virmanom po dogovoru